Klein’s Kitchen

Karusell_rapsNär våra barn var små så satt jag och min fru Lotta ofta och snackade om skolmaten som våra barn fick. Ofta landade vi i att det  borde vara självklart att laga ”riktig” mat från grunden även i ett skolkök och att det borde vara mer som på en restaurang. Vi hade båda två många års erfarenhet av restauranger i olika storlekar och olika inriktningar, och fått med oss inte bara grunderna utan också en massa knep om hur man skulle göra. Så…

1999 startade vi Klein’s Kitchen och nu, några år senare lagar och serverar vi över 20 000 luncher varje dag i Stockholm i våra 6 kök. Och vi fortsätter att utveckla vårt företag. För numer är bra och näringsriktig skolmat vad många pratar om. Inte bara föräldrarna sins emellan, utan hela samhället. Nu när ekologisk mat börjar bli en självklarhet på var mans bord så ökar också medvetenheten om betydelsen av bra och sunt tillagad skolmat.

Karusell_flicka
Vår filosofi är att maten ska vara naturlig, utan kemikalier och konstgjorda tillsatser, så långt det är möjligt. Det som för många sätter begränsningar och gör att man lockas ta genvägar med halvfabrikat eller ”förädlade” produkter är, som alla vet, pengar. Vi på Klein’s Kitchen ser det som en utmaning och just att göra det möjligt är en av våra grundstenar.  Men visst, vi hade gärna sett att ekonomin när det gäller skolmat hade stått högre upp på politikerna agenda. Vill beslutsfattarna visa allvar och är lite nyfikna så kommer de till Klein’s Skolmat på David Bagares gata 23 för att själva äta och inse att bra skolmat är riktigt gott om den lagas med respekt för naturen och råvarorna. Och utan andra tillsatser än ren matglädje från kockarna.

Tomas & Lotta Klein