Klein’s Kitchen

Karusell_rapsBakgrund: 1999 startade Lotta och Tomas Klein ”Klein’s Kitchen” med målsättningen att tillaga och servera skolmåltider som var mer omsorgsfulla, tillagade från grunden, variationsrika med ett utbud och valfrihet som var mer som på restaurang, näringsriktig och med stort fokus på det gröna. Att inte endast servera en rätt var viktigt, det skulle finnas flera rätter att välja av med självtag i bufféservering. Verksamheten startade upp i Gubbängen söder om Stockholm. Här tillagades mat till den då nystartade skolan Internationella Engelska skolan och en servering för externa lunchgäster fanns även på plats.

Idag: Idag, drygt 20 år senare lagar och serverar vi över 25 000 luncher varje dag inom ”Stor-Stockholm” i våra 12 olika tillagningskök, där Gubbängsköket (där allting började) än idag är en av dessa. Personal har tillkommit under åren som gått sedan starten och de är en del av företagets grundfundament. Våra kök finns idag i Gubbängen, Stureby, Älvsjö, Årsta, Länna, Djursholm, Vasastan, Sigtuna, Värmdö, Kista, Bromma och Sköndal.

Karusell_flicka
Vår filosofi är att maten ska vara naturlig, utan kemikalier och konstgjorda tillsatser, så långt det är möjligt. Vi på Klein’s Kitchen ser det som en utmaning och just att göra det möjligt är en av våra grundstenar.

Tomas & Lotta Klein